historie.

 

AMCA betekent Auto Model Club Apeldoorn en is vele jaren geleden ontstaan door een groep fanatieke rc rijders die droomden van een eigen plek en volwaardig circuit.


Na vele jaren lobby werk bij gemeente en bedrijven kwam het langzaam van de grond en werd begonnen met de aanleg. Na het rooien van de bomen en verzetten van vele kubieke meters aarde en puin bleef er een vlak terrein over waar de asfaltbaan kon liggen. De jaren die daarop volgden werd de AMCA uitgebouwd tot het circuit dat het nu is. Voor ons de mooiste van Europa!


Dit alles hadden we niet gehad zonder het doorzettingsvermogen van vele vrijwilligers en sponsors op wat voor manier dan ook. Maar enkele namen die ons zo te binnen schieten zijn de geestelijk vader van de AMCA  Ben Veeneman,  John Langen en bijvoorbeeld de gehele familie Gerritsen.


We kunnen niet alle namen uit het verleden opnoemen die voor de club belangrijk zijn geweest, want dan hebben we een tweede website nodig, maar namens de huidige vrijwilligers en leden bedankt voor het werk, bloed, zweet en tranen ( hopelijk ook van het lachen ) wat erin is gestoken.


DANK JULLIE WEL !

Geestelijk vader, oprichter van de AMCA Ben Veeneman