terug

De klassen en regels

Het circuit van de AMCA kan alle onroad auto's een plek geven. Van de largescale 1/5 tot de MiniZ in de winter. Of er met de verschillende auto's een wedstrijd wordt verreden, hangt voor de AMCA af of er voldoende deelnemers zijn in de betreffende klassen. Voor de clubwedstrijden is deze vastgesteld op 5 inschrijvers per klasse. De regels die voor de NOMAC/EFRA gelden zijn te vinden op de pagina's van betreffende bonden. De AMCA is aangesloten bij de NOMAC en volgt in grote lijnen de regels die deze bond heeft vastgesteld, maar met clubwedstrijden kan hier van worden afgeweken.

Op de AMCA wordt het meest gereden met de auto's die hieronder beschreven staan. Heeft U een andere modelauto maar geschikt voor onroad dan kan er op het circuit gereden worden, maar de AMCA kan dan niet garanderen dat hiervoor een wedstrijd word uitgeschreven. In het kort een kleine opsomming, want er valt zoveel te vertellen over deze auto's en de techniek hierachter dat het veel beter is wanneer U zelf een kijkje komt nemen op het circuit en de auto's komt bewonderen. Er is altijd wel iemand die U te woord wil staan.

1/8 elektro; Niet geheel nieuw, maar wel sterk in opkomst de 1/8 elektro 4 wiel aangedreven auto. Een afgeleide van de 1/8 brandstof auto's. Er worden dezelfde snelheden gehaald maar deze auto is zonder tweede versnelling. Deze auto valt bij de AMCA onder de zogenaamde vrije klasse. Reglement KLIK HIER

1/10 elektro Tourwagen; In deze klasse wordt er op de AMCA alleen gereden volgens het Stock reglement. Dit betekend dat alle auto`s dezelde motor hebben. De tourwagens zijn 4 wiel aangedreven.

Reglement voor de Beginnersklasse KLIK HIER.

Reglement voor de tourwagen stock KLIK HIER

Reglement voor de tourwagen modified KLIK HIER.

1/10 elektro F1; De Formule 1 klasse wordt aangedreven door een 21.5 turns elektro motor. De auto`s zijn gelijkend aan de echte formule 1 auto`s .De regels voor Formule 1 KLIK HIER.

1/10 elektro Fronti; De Fronti klasse wordt aangedreven door een 13.5 turns elektro motor. Deze aandrijving is alleen op de voorste as. De bodies op deze auto`s zijn gelijkend aan die van echte auto`s. De regels voor Fronti KLIK HIER.

1/8 Brandstof; Dit is van oudsher de koningsklasse onder de modelauto's! 4 wiel aangedreven door een 3,5 cc motor met 2 versnellingen bereiken deze auto's snelheden van over de 100 KM per uur. Zie reglement KLIK HIER

1/10 brandstof; De tourwagen wordt aangedreven door een 2,5 cc brandstofmotor en is 4 wiel aangedreven met een 2 versnellingsbak. Voor reglement KLIK HIER.

1/5 Brandstof; Dit is de grootste klasse die op de AMCA wordt gereden. De largescale auto's zijn 2 achterwiel aangedreven en voorzien van een 26 cc brandstofmotor, het kleinere broertje is de One5mini en is 4 wiel aangedreven. Zie reglement KLIK HIER

1/5 Brandstof

Daarnaast hebben we nog de MiniZ voor op de binnenbaan en is er deze winter een buitenklasse bijgekomen namelijk de race trucks. Volledig beschermt tegen wind en weer wordt hier de hele winter mee gereden.

Er is voor iedereen die geintereseerd is in de modelrace sport wel wat te vinden. Het gaat er niet om wie de snelste auto heeft, of de dikste motor erin maar wie kan de auto het beste afstellen op de toestand van de baan van die dag. En hoe scherp rijd je rond de curbstones van het circuit. Vooral veel sleutelen en veel oefenen, maar het belangrijkste is dat je samen bent met mensen met dezelfde afwijking.